Köz3

Új bort új tömlőbe! (Második beköszöntő)

2018. december 13. - Deak Daniel

 

2017. február 28-án indult útjára a Köz3 Blog. a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaság- és Közpolitika Intézetének blogja.  Bár az eszmecsere elkezdődött, ez úton újabb kísérletet teszünk a blog animálására.  Ennek apropója egyebek mellett a főszerkesztő személyében bekövetkezett változás.

 

Utolsó bejegyzésünk 2017. októberéből származik, van tehát mit megújítani.  Az alapító főszerkesztő, Piroska Dóra beköszöntőjét azonban változatlanul érvényesnek tekinthetjük:  „Célunk, hogy igényesen, de röviden és érdekesen számoljunk be az Intézetünkben folyó kutatásokról és a kutatóink érdeklődési körébe sorolható tudományos újdonságokról. … a Köz3 Blog a tudományos ismeretterjesztést, a gazdasági és politikai folyamatok elméleti igényű elemzésének népszerűsítését tűzte zászlajára.“

 

Érdemes a Köz3 Blogban szakmai témákra összpontosítani, de egy blogba színes hírek is beleférnek, amelyek velünk, az Intézet munkatársaival történtek.  Sőt, akár reményeinket, vágyainkat is megoszthatjuk a nyilvánossággal, vagyis hogy mi fog velünk történni.  Most, hogy egyetemünk elindul azon az úton, amelynek a végén magánegyetemmé válik, új lehetőségekkel találkozunk, és persze aggodalmak is vannak bennünk.

 

Jó lenne, ha a blogunk felületét egyebek mellett arra is lehetne használni, hogy itt is diskurzus folyjék az átalakulás kérdéseiről, arról, hogy milyen egyetemet szeretnénk.  Ne várjunk arra, hogy a felülről és kívülről meghozott döntések tárgyaivá váljunk!  Megkísérelhetjük, hogy magunk is alakító társai legyünk az elkezdődő folyamatnak.

 

Az, hogy hangunkat hallassuk, annál is fontosabb, mert a tét nagy: az ország egyetlen intézménye vagyunk, ahol a közgazdaság-tudományt önálló egyetemi karon művelik.  Ne hagyjuk, hogy a tudomány egy szűk látókörű üzleti modell áldozatává váljék!  Az, hogy így lesz-e vagy sem, rajtunk is múlik.

 

Deák Dániel, főszerkesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://koz3.blog.hu/api/trackback/id/tr814479558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása